GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Núria de Gispert prohibeix que al Parlament es digui "Espanya ens roba"


 
 
 
 
Anònim

Pati d'escola

La polèmica sobre si "Espanya ens roba" esdevé el tema estrella al ple del Parlament

 

Els darrer ple al Parlament ha estat 'tens' després que la presidenta, Núria de Gispert, prohibís aquest dimecres expressions com "Espanya ens roba". Durant el debat de la proposició de llei d'ERC per implantar un impost a les entitats financeres, el diputat de SI Uriel Bertran va parlar "d'espoli fiscal" i va dir que "Espanya ens roba".

Jordi Cañas, portaveu de Ciutadans, va demanar la paraula per a lamentar que al Parlament s'utilitzin expressions d'aquest tipus i va demanar que la seva consideració constés en acta. De Gispert va contestar que la cambra ja havia decidit no autoritzar afirmacions com les que havia fet SI contra Espanya per entendre que podien ser "insultants" o "injurioses".

Però una mica més tard, el diputat Alfons López Tena, sense fer cas de la prohibició de la Mesa, va acabar dient que "Espanya ens roba", fet que va provocar que la presidenta li digués: "senyor diputat li crido l'atenció".

La polèmica ha continuat aquest dijous quan el mateix Tena ha qualificat De Gispert, de "mamarratxa" i ha assegurat que "s'inventa el reglament" de la Cambra. "No ens faran callar davant l’acte de censura il·legal que va cometre la presidenta. No ens farà callar aquesta cosa que presideix el Parlament", ha deixat clar.

Aquestes afirmacions han provocat que, per primer cop des de la restauració de la institució l'any 1980, la Mesa hagi reprovat un diputat, en aquest cas per les declaracions "impròpies efectuades, en seu parlamentària, als mitjans de comunicació pel diputat Alfons López Tena, amb expressions pejoratives i denigrants".

Els diputats de Solidaritat s'han presentat al ple d'aquest dijous amb unes enganxines amb el lema "Censura no" i han tornat a desobeir les directrius marcades per la presidenta del Parlament quan Uriel Bertran ha dit a l'hemicicle que "la realitat és que Espanya ens continua robant". El vicepresident segon de la Mesa, Lluís M. Coromines, ha cridat l'atenció a Bertran i ha dit que "el Parlament encara té dignitat i vostès -en al·lusió a SI- estan posant al límit aquesta dignitat".

Acte seguit, la diputada d'Esquerra, Carme Capdevila, ha dit des del faristol que "trobem totalment fora de lloc l'acte de censura de la Mesa", però Coromines l'ha interromput per a recordar-li que "té la paraula per a parlar sobre el posicionament de les esmenes, si volen fer qualsevol cosa fora d'aquesta cambra ho poden fer".

 

 

 

 

Anònim
 

La censura de 'Espanya ens roba' escalfa la sessió al parlament

López Tena tracta de 'mamarratxa' la presidenta del parlament · Carme Capdevila (ERC) troba fora de lloc la censura

 

La prohibició d'expressions com 'Espanya ens roba' i 'espoliació fiscal', dictada ahir per la presidenta del parlament, Núria de Gispert, ha escalfat la sessió hodierna la cambra. El diputat de Solidaritat Alfons López Tena ha dit: 'No ens faran callar. Tenim una presidenta que es vesteix de fada i de 'mamarratxa' per a sortir a El País i s'inventa un reglament per tancar-nos la porta' (vídeo). Uriel Bertran ha insistit a dir al ple que Espanya ens continuava robant i la mesa li ha cridat l'atenció. La diputada d'ERC Carme Capdevila ha fet costat als diputats de Solidaritat i que la prohibició era un cas de censura fora de lloc.

De Gispert va dir que no permetria expressions 'injurioses' contra l'estat als plens. D'aquesta manera va satisfer una demanda del diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, que es va queixar que el diputat de Solidaritat Uriel Bertran hagués dit 'espoliació fiscal' i 'Espanya ens roba', durant el debat sobre la implantació d'un impost a les entitats financeres que havia proposat ERC. Bertran va respondre que tan sols havia descrit la realitat, i va instar De Gispert a fer una llista de les expressions que considerés injurioses.

A la xarxa, l'etiqueta #Espanyaensroba va córrer com la pólvora, i va arribar ser tema dominant a tot l'estat espanyol.

 

 



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici