GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
«1714, crònica d

«1714, crònica d'un setge», el musical


Jordi Palmer
 
 
Els fets de l'Onze de Setembre del 1714, amb la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió, arriba al teatre en format musical amb “1714. Crònica d'un setge”, que s'estrena aquest dijous al Jove Teatre Regina de Barcelona. L'obra, que inaugura la temporada per a adults d'aquest escenari, recull les vivències de diversos ciutadans en les hores prèvies a l'assalt final de les tropes borbòniques, una trama salpebrada amb recreacions de diversos fets històrics, com l'abandonament de Catalunya a la seva sort per part dels anglesos amb la signatura del Tractat d'Utrecht.
 
A partir de diversos personatges -un camperol, un burgés mig botifler, un estudiant de lleis, una empresària viuda, una emigrant castellana, un valencià, un adroguer i una padrina molt pragmàtica- l'obra reviu el setge a través de números musicals -nou en total, ja es prepara el disc-, però tot i així, no és estrictament un musical a l'ús, sinó més aviat, “teatre musicat”, segons la directora artística, Mariona Campos, ja que inclou “moltes parts de text”.
 
Amb vocació d'explicar “la quotidianitat de la guerra”, però amb el missatge subjacent de que, tres-cents anys després d'aquells fets, “encara som aquí”, l'obra defuig el to pamfletari però alhora recupera l'orgull d'una ciutat “que va defensar els seus drets com a catalans”.
 
A partir del text de Macià G. Olivella i música original de Ferran González, '1714. Crònica d'un setge' està dirigida per Maria Agustina Solé i Gerard Nicasi i interpretat per Mariona Campos, Marcel Clement, Olga Fañanàs, Maties Gimeno, Marc Miramunt, Esther Pérez-Ferrer, Maria Agustina Solé i Xavier Soler. L'estrena és aquest dijous, 12 de setembre i les funcions seran dijous, divendres i dissabtes a les 21 hores i diumenges i festius a les 18.30h. Les entrades tenen un preu de 18 euros. L'obra forma part dels Actes del Tricentenari del 1714.


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici