GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Botiga CD DVD Merchandising
Botiga Llibres
Llibres de la FEHC




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


C.Camp, J.Cavaller & A. Sanmamed. Introducció a la història de Catalunya: una nova perspectiva


Autor: Carles Camp, Joan Cavaller & Armand Sanmamed
Títol: Introducció a la història de Catalunya:una nova perspectiva
ISBN: 978-84-936683-4-1
Mides i Enquad. i Pàg.: 13 x 20 cms. 166 p.
Editorial: FEHC
Ciutat i Any 1a edició: Barcelona, 2013
  10,00 €   (4,00% IVA inclòs)

     
 
Si voleu que vinguem a presentar el nostre llibre a la vostra entitat o associació no dubteu a contactar-nos a través d'un missatge a:
 
info@histocat.cat.
 
 
La Fundació d'Estudis HIstòrics de Catalunya anuncia la publicació d'un llibre amb el títol Introducció a la història de Catalunya: una nova perspectiva. Escrit per Carles Camp, Joan Cavaller i Armand Sanmamed, el llibre desenvolupa la història de Catalunya des d'una perspectiva integralment nova que s'allunya dels criteris interpretatius heretats de les historiografies espanyola i francesa.
 
El llibre estarà disponible per a la venda a partir del dia de Sant Jordi, però, si ho desitgeu, ara ja podeu fer-ne la comanda. La setmana de la diada de Sant Jordi els començarem a enviar per correu.
 
A continuació reproduïm la presentació que trobareu al començament del volum:
 
L’obligació imposada de pertànyer als estats espanyol i francès ha provocat que els catalans haguem assumit uns criteris interpretatius de la pròpia història procedents dels interessos d’aquells estats. Avui els catalans escrivim la pròpia història des de les perspectives espanyola i francesa fins al punt de no ser conscients de la significació de moltes de les creences i afirmacions que defensem. El present llibre vol contribuir a donar les pautes d’una interpretació de la història de Catalunya que sàpiga prescindir dels elements estranys imposats pels estats que ens ocupen i a desvelar els elements més importants d’aquest conjunt de creences i afirmacions que els catalans hem assumit de manera acrítica per tal d’advertir de la necessitat d’una reflexió profunda sobre la nostra realitat nacional. La dependència ideològica respecte a espanyols i francesos que hem heretat del discurs dels nostres pares fa que l’esforç d’emancipació historiogràfica ensopegui amb contradiccions internes que nosaltres mateixos, els autors d’aquest llibre, no sabem encara com superar. Per aquesta raó, i en la voluntat de respecte a la veritat i l’honradesa, en aquest capítol introductori confessarem quines són les línies directrius generals del nostre pensament però també aquells conceptes conflictius que no sabem resoldre. D’aquesta manera, a més, volem que, conformi avancin les pàgines, el nostre lector sigui conscient dels problemes de fons subjacents.
 
 
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici