GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?

Articles

Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
60: Maria Denarnau, Rennes-le-Chateau i el misteri més venut de la història

60: Maria Denarnau, Rennes-le-Chateau i el misteri més venut de la història


Hivern de 1891. Un emprenedor i vigorós sacerdot de 40 anys movia un altar visigot de la seva església dins un projecte de reformes de l’antiquíssim recinte, construït com a molt tard a principis del Segle IX. Berenguer Saunière va quedar ben sorprès al trobar dins de l’altar quatre pergamins, amb textos que semblaven incomprensibles d’entrada….però Berenguer era culte i intel·ligent. Les autoritats eclesiàstiques locals l’havien defenestrat a aquell perdut poblet dels Pirineus però la seva capacitat no havia minvat gens… A DAGOBERT II REI, I A SION, PERTANY AQUEST TRESOR I ELL ES LA MORT, es llegia agafant les primeres lletres d’un text que inicialment semblava absurd. Un tresor!!! En efecte, Saunière va passar sobtadament de patir dificultats econòmiques, a una considerable opulència que l’havia d’acompanyar fins la seva mort, el gener de 1917.

  Així començava una història que va ser inicialment divulgada per l’autor Gerard de Sède a “L’Or de Rennes ou La Vie Insolite de Berenger Saunière, curé de Rennes Le Chateau”, l’any 1967. El següent llibre va ser molt més famós “The Holy Blood and the Holy Grail” de Baigent, Leigh i Lincoln, va ser un best seller a principis dels 80, i de nou editat després del Codi Da Vinci de Dan Brown, qui va ser demandat pels tres investigadors britànics, autors originals de la tesi de que Saunière havia trobat les proves de la descendència ni més ni menys que de Jesucrist, i que amb això s’havia enriquit a base de fer xantatge al Vaticà. Altres teories no menys agosarades parlen de que Berenguer va trobar el tresor perdut de Jerusalem (sí l’Arca perduda i altres riqueses salomòniques) que els Visigots haurien portat de Roma a Rennes, antiga Rhedae, capital de la Septimània. En tot cas, el tresor –econòmic, s’entén- més gran se’l va emportar l’escriptor Dan Brown.

(Fes clic al damunt de la imatge per veure-la més gran)

  L’única coneixedora del que realment va trobar Sauniere era la senyoria Maria Denarnau, o Marie Denarnaud, assistent personal de Berenguer Saunière, qui va heretar totes les suposades riqueses i secrets del misteriós cura. En un dels molts llibres sobre aquesta apassionant història de tresors i misteris, em va sorprendre constatar com a la fi, aquesta es una història de la Catalunya Nord, parlada en català. La Maria de l’Arnau (el “Perez hijo de...” D’en Arnau”, igual que Foix es ara Fuá....La dita Maria, que mai va revelar el secret, visitava assíduament el cementiri de Rennes, igual com va fer Sauniere en el decurs de les seves inquietants excavacions....una nit, quan al poble vetllaven un cadàver, Maria va decidir anar a visitar el cementiri....pareu atenció a la conversa que mantingué i que trobareu adjunta.

Jordi Teixidor



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici