GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica

Actualitat

Articles i documents

Publicacions

Cartografia

Col·labora

Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Presentació


 
La participació catalana en la descoberta, conquesta i colonització europea del continent americà ha estat i continua sent una de les grans controvèrsies de la historiografia del nostre país. L’axioma que els catalans tenim poc o gens a veure amb Amèrica –si més no fins a la segona meitat del segle XVIII- ha arrelat profundament en el nostre subconscient col·lectiu.
 
Tanmateix, les proves documentals ens indiquen tot el contrari: que aquesta participació va ser prou important, fonamental, des d’un primer moment -quan es va organitzar el primer viatge de Colom- fins als moviments que van dur a la independència dels diferents estats americans i a la liquidació de l’imperi espanyol al continent americà.
 
Sense cap pretensió xovinista ni nostàlgica envers un passat de glòries imperials, l’objectiu d’aquest projecte és clar i precís: la restitució d’una part de la nostra història, assumint-ne, quan calgui, els aspectes negatius, com la destrucció física i cultural dels pobles americans, que aquell procés històric va comportar.
 
En definitiva, el projecte Descoberta Catalana d’Amèrica no té a veure amb la història d’Amèrica, sinó amb la història de Catalunya, amb el nostre deure d’establir amb veracitat i rigor els fets i els protagonistes de la nostra història i amb el nostre dret de conèixer i divulgar història pròpia; un dret que, sovint, ens ha estat negat.
 
Armand Sanmamed


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici