GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Resposta del sr. Agustí Alcoberro, director del Museu d

Resposta del sr. Agustí Alcoberro, director del Museu d'Història de Catalunya


Reproduïm la resposta del sr. Agustí Alcoberro, director del Museu d'Història de Catalunya, a la crònica sobre l'exposició "Pinceses de terres llunyanes" publicada la setmana passada.

Benvolgut Armand,

 

Agraeixo els teus comentaris sobre l'exposició "Princeses de terres llunyanes", tant els que m'adreces ara com els que has publicat a la pàgina web de la FEHC. També t'agraeixo l'esmena que ens fas sobre Benet Garret, que intentarem arreglar en la mesura del possible. Com pots entendre, una exposició de vocació internacional com aquesta implica l'ús per part dels nostres documentalistes i guionistes (i dels del Museu Nacional d'Hongria) de bibliografies d'àmbits culturals i nacionals diversos, que sovint divergeixen en l'ús d'antropònims i de topònims. Això ha complicat enormement aquesta exposició i, a parer nostre, la fa encara més original i atractiva, en la mesura que contrasta dues realitats polítiques i socials molt llunyanes, també en el pla cultural. Òbivament, tot això no justifica l'error, que t'agraeixo de nou que ens hagis fet veure.

 

D'altra banda, t'he de dir que l'exposició acaba a Barcelona el 2 d'agost, no de setembre com esmentes a la fi del teu article de la web de la FEHC (a l'apartat "Recomanacions" apareix, però, correctament). Per si algú en vol més, l'exposició s'obre de nou el 4 de setembre al Museu Nacional d'Hongria, a Budapest. El concepte és el mateix, com també les peces elaborades per a l'exposició (catàleg, audiovisuals, etc.), però aquí hem destacat més l'element argumental i museogràfic hongarès, i allà ho fem amb el català. A tall d'exemple, la primera sala de l'exposició, dedicada aquí als orígens del poble magiar, es dedica allà als orígens nacionals de Catalunya.

Cordialment,

 

Agustí Alcoberro i Pericay

Director del Museu d'Història de Catalunya



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici