GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
30 de setembre de 2009. Inauguració del local de la Fundació

30 de setembre de 2009. Inauguració del local de la Fundació


 
El dia 30 de setembre de 2009, a les 19:00 hores, tindrà lloc la presentació del local de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, situat al carrer Varsòvia, 66, local 1, de Barcelona. 

D'aquesta manera, la Fundació reprèn la seva activitat pública per tal de donar a conèixer publicacions relacionades amb la història del nostre país.

Amb motiu de la inauguració d'aquest local, hem convidat en Manuel Pérez Nespereira (Barcelona, 1961), doctor en història contemporània de Catalunya, que ha publicat recentment el llibre La Ciutadella (Editorial Base, 2009).

El Doctor Manuel Pérez ha col·laborat en l'elaboració de diverses obres col·lectives, entre les quals destaquen Els intel·lectuals i el poder a Catalunya (1812-1975), publicada l'any 1999, i L'Ateneu i Barcelona, un segle i mig d'acció cultural, editada el 2006, totes dues dirigides per Jordi Casassas i Ymbert. Entre la seva obra individual sobresurten La privatizació de la follia. L'assistència psiquiàtrica a Catalunya durant el segle XIX (2003),  La secessió catalana. Els corrents  intel·lectuals europeus de la fi de segle (1872-1900) (2007) i Enric Prat de la Riba. Nacionalisme i formació d’un Estat Català (2007), a banda d’articles a revistes especialitzades, entre els quals aquest 2009 “Consciència i voluntat nacionals. De Prat de la Riba a Rovira i Virgili”, en tres  parts (números 247-1249 i 249 de Revista de Catalunya).  L'any 2006 va obtenir el premi “Projecte Prat de la Riba i La Nacionalitat Catalana”, i el 2008 ha estat guardonat amb el “Premi d'Articles Periodístics Prat de la Riba”.
  
 
Prèviament a l'exposició del Dr. Manuel Pérez, en Carles Camp i n'Armand Sanmamed, president i secretari, respectivament, explicaran els projectes de la Fundació relacionats amb el local de cara a aquest curs acadèmic que comença.

Hi sou tots convidats. Us hi esperem.
 
 
 
 
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici