GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Viasona supera els 4.000 àlbums i les 30.000 cançons en català indexades

Viasona supera els 4.000 àlbums i les 30.000 cançons en català indexades


La gran enciclopèdia de la música del país també ha superat els 2.000 grups i els 350 blogs

 
 
 
 
Viasona, la gran enciclopèdia de la música en català del grup Catmèdia, ja ha superat els 2.000 grups, els 4.000 àlbums i les 30.000 cançons en català indexades, quan encara no fa mig any que va entrar en funcionament. Les aportacions de particulars, artistes, grups i discogràfiques, així com una feina constant de recerca i documentació sobre tota aquella música, de tots els gèneres, que sigui en llengua catalana, expliquen que s'hagi arribat a aquestes xifres. Com a complement informatiu, aquesta 'viquipèdia' de la música en català incorpora la Sonosfera, una anella de més de 350 blogs referits a la temàtica.
 
El web també presenta una aplicació que permet als usuaris comprar els discos a iTunes i escoltar a través d'Spotify les cançons que formen part del catàleg d'aquestes dues plataformes, contribuint així a la promoció i comercialització de la música catalana.

Viasona és una iniciativa del grup Catmèdia i es va posar en marxa el 8 de setembre del 2010 després d'un any de treball de recerca i documentació. Una iniciativa inèdita a la xarxa catalana que té com a objectiu indexar tot el patrimoni musical llegat pels artistes i grups que han editat en català des del 1961 fins l'actualitat. El català com a vuitena llengua del món a internet no disposava d'un potent exhibidor de la seva producció musical. Viasona vol dotar a la música nacional d'una plataforma d'informació i difusió a la xarxa, similar a la que tenen la llengua anglesa amb Allmusic (www.allmusic.com) o la francesa amb RFI Musique.

Viasona mostra la música en català en tota la seva riquesa d'accents i estils. Sense cap limitació, ni prejudici. Rock, pop, cançó d'autor, jazz, folk, rumba, sardana, hip-hop, electrònica... Artistes dels Països Catalans, i també de forasters que han cantat en català. La base de dades no exclou ningú i conté des dels artistes més populars i amb una producció  més àmplia, fins als més desconeguts que només han editat una sola maqueta.

El 50% de material, inèdit

La tasca de documentació és intensa. Al voltant del 50% és material absolutament inèdit a la xarxa. S'han recuperat centenars d'artistes, discos i cançons oblidades, i a més també s'està al dia incorporant els nous treballs que s'estan editant.

El motor de cerca permet als usuaris extreure tota mena de dades: Tota la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any, un nom propi concret..
 
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici