GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Montserrat Tudela & Pere Izquierdo (eds.), La nissaga catalana del món clàssic

Montserrat Tudela & Pere Izquierdo (eds.), La nissaga catalana del món clàssic


L'associació que publica la revista Àuriga, dedicada al passat del món grecorromà a Catalunya, ha publicat un llibre col·lectiu amb el nom La nissaga catalana del món clàssic. Editat per Montserrat Tudela i Pere Izquierdo, el llibre que conté les semblances de 165 persones que, al llarg dels segles, han dedicat l’atenció al món clàssic, en el sentit ampli, incloent-t’hi la filologia, l’arqueologia, la història, l’arxivística, la filosofia, el pensament polític o la sociologia, arreu de les terres de parla catalana.
 
D’altra banda, la presentació del llibre tindrà lloc dilluns dia 4 de juliol a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47. Barcelona), a les 19.00 h.
 
 
Quant al llibre, de 548 pàgines, el podeu adquirir, si fos del vostre interès, al preu de 35 €.
 
Atès que l’edició del llibre és limitada, si desitgeu comprar algun exemplar, ens ho hauríeu de fer saber el més aviat possible per tal de reservar-vos l’exemplar o exemplars a demanar.
 
Per adquirir el llibre, Àuriga estableix el següent procediment:

1) Envieu un correu electrònic a nissagacatalana@gmail.com, indicant el vostre nom, adreça i el nombre d’exemplars que desitgeu.

2) Feu l’abonament del llibre ingressant el cost al següent comte de La Caixa: 2100-0429-60-0200201581, indicant el vostre nom.

 

Tot seguit rebreu el llibre a l’adreça que ens haureu indicat.

 

 

Què tenien en comú els interessos de l'abat Oliba, abat fundador de Montserrat i de Cuixà, la poeta Maria Àngels Anglada, el primer rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'arqueòleg Pere Bosch Gimpera, Joanot Martorell, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Josep Puig i Cadafalch, Joan Lluís Vives, Carles Riba, Joan Triadú, Joan Roís de Corella, Miquel Batllori, Ramon Llull i Maria Mercè Marçal? Fins a quin punt la cultura catalana s'ha creat a partir del món clàssic grec, romà i iber? Quin interès transversal fa néixer, a les primeries del segle XX, tantes excavacions arqueològiques i molts dels museus locals i comarcals arreu del Principat, les Illes, el País Valencià i Catalunya Nord? Per què la col·lecció Bernat Metge i les traduccions de clàssics grecs i llatins han estat tan importants en la nostra cultura i la primera eina per a la normalització ortogràfica del català? Què té a veure l'excavació de la ciutat antiga d'Empúries amb el naixement de l'Institut d'Estudis Catalans i la seva presència inusitada com a membre de ple dret de la Unió Acadèmica Internacional, al nivell de les acadèmies estatals?

Cent seixanta-cinc personatges de les nostres lletres i el nostre pensament han estat tractats i reunits en una obra col·lectiva, de 548 pàgines, de descobriment i d'homenatge a un corrent de pensament que més que les arrels, és la saba que ha nodrit i fet desenvolupar la nostra cultura des que el llatí, impregnat de mots i de fonètica ibèrica, enriquit pel grec i trufat de paraules germàniques, esdevingué el català.

La nissaga catalana del món clàssic

 

 



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici