GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Marta Condominas. Una saga de llarga durada

Marta Condominas. Una saga de llarga durada


Nascut a Nova York el 1942, i amb una merescuda fama de ‘playboy', era la tercera generació d'una nissaga d'emprenedors iniciada pel seu avi, Ferran Casablancas. John Casablancas, al front de l'agència Elite entre el 1972 i el 2000, va ser el descobridor de figures tan conegudes com ara Claudia Schiffer o Naomi Campbell

Molta gent comparteix l'afició per les sagues familiars, i com a prova hi ha el fet que a molts lectors, tant masculins com femenins, els agraden les novel·les l'argument de les quals està relacionat amb un arbre familiar. Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez, amb incomptables noms i afers enllaçats per parentiu; La casa de los espíritus, la primera novel·la d'Isabel Allende, en què narra la saga d'una família de terratinents llatinoamericans, o La saga de los Rius, sèrie espanyola de televisió basada en les novel·les Mariona Rebull i El viudo Rius, d'Ignasi Agustí, són alguns exemples dels milers de títols que inclou aquest gènere literari.Tot això ve al cas arran de la mort, el dia 19 de juliol, a Rio de Janeiro, de John Casablancas, fundador, juntament amb Alain Kittler, de l'agència de models més gran del món, l'Elite Model Management, establerta a París el 1972 i que actualment representa les models més cotitzades dels cinc continents.

John Casablancas, al front de l'agència entre el 1972 i el 2000, va ser el descobridor de figures tan conegudes com ara l'americana Cindy Crawford, les brasileres Gisele Bündchen o Alessandra Ambrosio, l'alemanya Claudia Schiffer, la britànica Naomi Campbell o la canadenca Linda Evangelista, entre d'altres. De fet, en una entrevista va posar de manifest que abans les models eren això, models, i que ell havia inventat les top-models, i que, juntament amb el seu equip, havia contribuït a la creació de veritables mites.

Nascut a Nova York el 1942, i amb una merescuda fama de playboy, era la tercera generació d'una nissaga d'emprenedors iniciada pel seu avi, Ferran Casablancas i Planell (Sabadell, 1874-Barcelona, 1960), un empresari, que sense estudis superiors que avalessin la seva tenacitat en la investigació sobre la filatura de fibres tèxtils, inventà, el 1913, un sistema per a la filatura del cotó de grans estiratges que s'adoptà a tot el món perquè reduïa els costos productius a menys de la meitat. Un sistema que anà perfeccionant amb nous models acceptats universalment. A partir de la creació de Filatures Casablancas, el 1915, que seria l'empresa matriu de la futura multinacional, i amb l'ajuda dels seus fills, Joan -pare de John Casablancas-, que dirigia el grup des de Nova York, i Ferran Casablancas i Bertran, que el dirigia des de Ginebra, l'expansió internacional del grup industrial, sobretot durant els anys vint i trenta del segle passat, va suposar l'explotació de les patents Casablancas arreu del món. El 1941 va ser nomenat soci d'honor de l'Institut Tèxtil de Manchester, una distinció fins aleshores mai concedida a un inventor estranger.

El seu fill Joan Casablancas, instal·lat durant vint-i-cinc anys als Estats Units, va poder assaborir el triomf de l'American Casablancas Corporation, en guanyar la batalla establerta amb altres competidors europeus i americans que havien començat a comercialitzar productes similars. En tornar a Barcelona va arribar a ser president del Banc Mercantil de Manresa, membre del consell de Banca Catalana i promotor i president d'Enciclopèdia Catalana.

Julian Casablancas (Nova York, 1978), fill de John Casablancas i de Jeanette Christiansen, una model danesa que va ser miss Dinamarca el 1965, és el vocalista i compositor principal de la banda The Strokes, formada el 1998 a Nova York. Malgrat els seus problemes amb l'alcohol, ara sembla que superats, els entesos el consideren el “salvador del rock contemporani”. El seu ampli ventall vocal, el seu estil amb influències diverses, la seva versatilitat com a compositor de molts instruments, juntament amb el seu acurat treball pel que fa al so, han propiciat que moltes altres bandes hagin buscat la seva col·laboració en diversos treballs, i que algunes marques publicitàries l'hagin contractat com a imatge. Darrerament també ha iniciat una carrera com a solista, amb la seva banda xou en viu, The Sick Six. Qui sap si el seu fill Cal Casablancas, del qual diuen que és la seva viva imatge, seguirà les seves petges, tot i que en àmbits ben diferents als dels seus antecessors.

 

 

L’econòmic 07-09-2013



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici