GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Com era el món el 1714

Com era el món el 1714


Fins al mes de setembre del 2014, el MUHBA serà la seu d'una exposició que explica la situació mundial durant els fets del 1714. Es tracta d'una mirada oberta i global als canvis i les evolucions mundials que van succeir paral·lelament a la resistència de Barcelona, i també un repàs a la importància de la ciutat en les rutes comercials marítimes i les institucions polítiques participatives incipients.

Una esfera de la Terra reproduïda a gran escala fa de porta d'entrada a l'exposició "El món del 1714", la mostra més global de les que Barcelona organitza amb motiu del Tricentenari i en què el focus de la mirada s'ha ampliat fins a analitzar les relacions que la ciutat de l'època tenia amb la resta del globus.

 Revolució política, econòmica i científica

A la mostra del MUHBA s'hi recullen les principals evolucions mundials del període: les institucions polítiques participatives, que a Barcelona es representaven en el Consell de Cent, els primers organismes de control mercantil, com la Borsa d'Amsterdam o el Banc d'Anglaterra, i el trasllat del poder marítim del Mediterrani cap a l'Atlàntic.

També hi podreu llegir el testimoni dels principals nobles europeus que van defensar la lluita de Barcelona i les llibertats dels catalans, o el relat inèdit d'un italià que va explicar la seva vida a la cort dels Àustries mentre va ser a la ciutat. Tot plegat, símbols de l'impacte que la resistència catalana va tenir a Europa, i que segueixen més vigents que mai.

Durant la inauguració oficial, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que, en el context de la Guerra de Successió, Barcelona era una ciutat plenament integrada en els circuits internacionals. Barcelona i Catalunya eren un mosaic de nacionalitats, amb contactes permanents entre persones de procedències diverses: anglesos, francesos, alemanys, austríacs, italians, portuguesos, holandesos... "Som hereus d'aquell context polític, cultural, artístic, comercial i econòmic", ha dit.

 L'exposició més global del Tricentenari

 L'exposició "El món del 1714" és la que ofereix una visió més global i una mirada mundial sobre la caiguda de Barcelona. "Les obres que s'hi poden veure demostren que la guerra de Successió no era només una guerra dinàstica, sinó que alhora hi havia interessos sobre les rutes del metall i del comerç mundial per mar", ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, durant la presentació.

Més informació a:

http://w110.bcn.cat/portal/site/Home/menuitem.14f90aeeb15793636d5d05f320348a0c/?vgnextoid=da89772b16b03410VgnVCM1000001947900aRCRD&vgnextchannel=0000000000001653VgnV6CONT00000000200RCRD&vgnextfmt=formatDetall&lang=ca_ES

 



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici