GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació

Actualitat

Articles i documents

Publicacions

Col·labora

Diccionari
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Enric Vila. Fer-ho bé

Enric Vila. Fer-ho bé


Em sembla que les properes setmanes tornarem a sentir el pintoresc ventall d'obvietats que ha servit per justificar tanta corrupció i graponeria a casa nostra. Ara sortiran els moderats a dir-nos que, si volem la independència, hem de fer-ho bé. Jo fa anys que vaig aprendre que darrere les afirmacions relacionades amb el seny i la feina ben feta sempre hi ha un ingenu o un barrut.
Per això el cas Pujol no m'ha agafat de sorpresa, ni m'ha sorprès la hipocresia de l'alcalde Trias fent tornar la medalla de la ciutat a l'expresident. Ens hauríem de preguntar si volem pertànyer a un estat que converteix els nostres polítics en traficants de valors i sentiments per després extorsionar-los i humiliar-los. Hauríem de mirar que els espanyols es preguntessin si volen sacralitzar una Constitució que necessita defensar-se amb el xantatge i els serveis secrets. Llegir com alguns articulistes amenacen els polítics catalans de treure'ls els draps bruts si no aturen la consulta ens hauria de donar pistes sobre la brutalitat amb la qual hem conviscut i la barbàrie que ens espera.
Els catalans tendim a menysprear la capacitat de l'Estat per fer-nos mal i la importància del paper que podríem jugar a Europa. La independència de Catalunya fa por perquè la vella Europa dels estats nació es va construir sobre la nostra desaparició del mapa polític. El cas català no és com l'escocès. Barcelona té una idea pròpia del continent i capacitat per liderar-la en la seva àrea d'influència. Per això Picasso dormia amb la senyera al capçal del llit.
Podem fer tantes estratègies com vulguem, però fins que no ens fem responsables de la nostra força i la nostra idea de civilització no ens en sortirem. Si el TC tomba la consulta, m'agradaria que el Parlament votés celebrar-la. Si la consulta se celebra per mandat dels nostres diputats el conflicte estarà servit i només llavors començarem a existir com a nació política —més enllà de la retòrica–. Aleshores sí que podrem jutjar si els nostres líders ho fan bé o malament.
 
 
Elpunt Avui, 22/08/2014


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici