GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
La Fundació publica un projecte a Verkami per aconseguir recursos

La Fundació publica un projecte a Verkami per aconseguir recursos


Verkami és un portal a Internet per la consecució de recursos econòmics que puguin finançar projectes culturals. Es basa en el concepte del micromecenatge, és a dir, l'aportació de quantitats moderades de diners per part d'usuaris anònims que, a canvi, reben recompenses. La condició d'entitat sense ànim de lucre fa que la Fundació trobi en Verkami un bon mitjà per a proposar el seu projecte de publicació d'un llibre que Carles Camp, Joan Cavaller i Armand Sanmamed han escrit sota el títol "Introducció a la història de Catalunya".
 
Per què una "Introducció a la història de Catalunya" ?
 
Els manuals d’història de Catalunya actuals es basen en les nocions historiogràfiques heretades que situen el país en un pla de submissió respecte a la colonització per part d’espanyols i francesos. El propòsit d’aquest treball és plantejar la història de Catalunya des de la perspectiva d’un poble amb personalitat pròpia que, abans de l’ocupació borbònica, gaudia de la condició d’estat i, en la confederació amb els estats d’Aragó, Mallorca i València, va estendre la seva influència econòmica, política i cultural al llarg de la Mediterrània i el Nou Món. Al mateix temps, aquesta publicació persegueix el propòsit de subratllar la relació de continuïtat històrica entre ibers i catalans per tal d’evitar la visió actual que interpreta un naixement sobtat dels catalans al marge dels esdeveniments històrics precedents.
 
Estructura del llibre
 
El llibre es divideix en dues parts. La primera consisteix en un plantejament ideològic que destaca els conceptes més problemàtics de la interpretació heretada de la història de Catalunya. Així per exemple, els autors desenvolupen el plantejament que Catalunya va ser un estat fins el 1714 i que, d'ençà llavors, cal tenir presents els constants esforços del poble per recobrar la seva independència política. També incideixen en la idea que hi ha una continuïtat històrica entre els ibers i els catalans i que, per tant, no té sentit parlar de la història de Catalunya només a partir de l'any 1.000 d.C. Altres conceptes en discussió són per exemple la idea que Catalunya ha viscut en constant decadència a l'Edat Moderna, o que els Habsburg fossin una monarquia hispànica (quan Espanya de fet no va existir fins el 1714), o la castellanitat de l'empresa americana, etc.

La segona part del llibre descriu els fets de la història del país des de la perspectiva dels conceptes treballats anteriorment.

 


A Verkami trobareu més detalls sobre el llibre que la Fundació té intenció de publicar.

Examineu les recompenses que hem preparat per a premiar les vostres aportacions i no ho dubteu: es tracta d'un llibre important per a reescriure la història de Catalunya, lliure dels prejudicis imposats pels nostres colonitzadors.

 

 

 

 

 

 



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici